Hagyományos eperdzsem

2012-06-12

sponsored links


Még tart az eperszezon, gondoltam közzéteszem, hátha szüksége van valakinek egy hagyományos elkészítési módra, dzsemfix nélkül. Tavaly dzsemfixszel tettem el a málnadzsemet, finom, finom, de azért amikor megbontom és áll a hûtõben, levet ereszt, nem olyan jó az állaga, mint a hagyományos dzsemeknek.
5 kg eperbõl készültem dzsemetfõzni, de végül csak három kg maradt belõle:) Na de amit megettünk, az már nem romlik el:)
A 3 kg - ból hét üveggel lett. Mindenkinek jut egy kis kóstoló.
A recept Gergely Éva Erdélyi ízek címû könyvébõl van.

Hozzávalók:
  • 3 kg eper
  • kilónként 60 dkg cukor
  • fél kávéskanál citromsó ...

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2012/06...

sponsored links

Keres?s