Hagymát hagymával
sponsored links
Fotó: Kelényi Zsuzsa
Gasztrowellness Makón, és a Nagy Zabálás alapstratégiája.
Makó és a térség büszkesége, a Makovecz Imre által tervezett Hagymatikum gyógyfürdõ egy héttel ezelõtt nyitotta meg kapuit, és a jeles eseményen magam is részt vettem. Amellett, hogy még a nagyközönség elõtt kipróbálhattam a fürdõ szolgáltatásait, részesültem abban a bizonyos vendéglátásban is, melyrõl idõnként az gondolom, már csak az útikönyvek írnak. Szóval: nem fogytam ez alatt az egy nap alatt. Azt, hogy nem híztam, csak annak köszönhetem, hogy az alább bemutatott pénteki reggelit követõen szombaton délben ettem elõször. Igaz, hogy akkor fánkot (jó sok baracklekvárral).
Ráhangolódásként jöjjön tehát a fogadó ebédnek az a része, amin én végigverekedtem magam: ezen kívül még egy leves és két fõétel került tálalásra, de nekem kilenc fogás kóstolóadagokból is elég volt. Két kedvencem a sorból a makói töltött hagyma és az almás palacsinta csokis karamellszószban - ezeket még lehet, hogy viszontlátjátok saját ...