Hagymás uborkasaláta
sponsored links
Ezt a receptet Mézeskalács konyhájában találtam, nagyon megtetszett és mivel imádjuk a savanyúságokat és ilyet még nem csináltam, kipróbáltam. Kicsit változtattam rajta, de biztos vagyok benne, hogy így is nagyon jó lesz. Én savanyúság tartósítót használtam, mert ebben van már só és fûszerek is, így nem kell méregetnem. Én minden savanyúságot ezzel csinálok. Állni sem hagytam 24 órát, hanem csak pár órát és utána töltöttük is üvegekbe. Az eredeti receptben nincs fokhagyma, én viszont tettem bele, nem ronthatja el :)
Egyelõre 2.5 kg uborkából készült, így lett belõle 7 befõttes üveg és a hûtõben is pihen egy kisebb adag. A biztonság kedvéért jövõ héten is készül egy nagyobb adag, hogy biztosan kitartson télig...:)
Hozzávalók:
- 2.5 uborka
- 80 dkg hagyma
- 5 nagy gerezd fokhagyma
- 100 g kapros savanyúság tartósító ...