Hagymás, törtkrumplis pogácsa

2011-12-29

sponsored links


Az úgy volt, hogy 26-án nálunk volt a családi karácsonyi ebéd. Anyukám kacsát szeretett volna enni, úgyhogy az készült törtkrumplival, párolt káposztával  és vörösboros aszalt szilvával. A törtkrumplit kicsit elsokalltam és hogy ne vesszen kárba hát megpróbáltam belecsempészni a pogácsába. Az eredmény minden várakozást felül múlt. Olyannyira, hogy most is éppen ahhoz kel a tészta a konyhában. A zsírnál gyakorlatilag mindegy, hogy milyet használunk. Mivel kacsa sült mellé készült így nálam a törtkrumpli is annak a zsírjából készült, de liba és sertés zsírt is használhatunk hozzá.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
15 dkg hagymás törtkrumpli (ha nincs készen akkor 10 dkg fõtt burgonyát áttörünk és 5 dkg hagymát  4 dkg zsírban ez esetben plusz zsírra már nem lesz szükség)
2,5 dkg élesztõ
3 dkg kacsazsír (vagy olyan, amilyet a törtkrumplihoz használtunk)
1 evõkanál cukor
1 teáskanál só
1 tojás ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s