Hagymás- sáfrányos rizottó
sponsored links
Be kell vallanom, nem vagyok nagy rizsevõ. Azért jó néhány rizses étel megtalálható nálam, fõként szaftos rizsételek, a nagy kedvenc pedig a paella.
A rizottó is örök kedvenc, de egy kicsit macerásnak tartom az elkészítését. Jókora adag, jó minõségû alaplé szükséges hozzá és egy fáradhatatlan kéz, amely 20 percen keresztül kitartóan kever-kavar.
Ami még ritkítja nálunk a rizottót, hogy a kisfiam sem a gombát sem a májat nem kedveli, így egy jó kis vargányás vagy libamájas rizottó szóba sem jöhet ebédre.
Most sem a rizottó volt az igazi fõszereplõ, megálmodtam egy olaszos töltött csirkecombot vasárnapi ebédre és nem találtam kitûnõbb kísérõt hozzá, mint egy egyszerû rizottó.
Így készült ez a három hagymás-sáfrányos rizottó. Kifejezetten jól sikerült, ajánlom kipróbálásra!
Hozzávalók 4-5 adaghoz:
30 dkg Arborio rizs
5 dkg vaj
1 csipet sáfrány ...