Hagymás- sáfrányos rizottó

2012-01-08

sponsored links


Be kell vallanom, nem vagyok nagy rizsevõ. Azért jó néhány rizses étel megtalálható nálam, fõként szaftos rizsételek, a nagy kedvenc pedig a paella.
A rizottó is örök kedvenc, de egy kicsit macerásnak tartom az elkészítését. Jókora adag, jó minõségû alaplé szükséges hozzá és egy fáradhatatlan kéz, amely 20 percen keresztül kitartóan kever-kavar.
Ami még ritkítja nálunk a rizottót, hogy a kisfiam sem a gombát sem a májat nem kedveli, így egy jó kis vargányás vagy libamájas rizottó szóba sem jöhet ebédre.

Most sem a rizottó volt az igazi fõszereplõ, megálmodtam egy olaszos töltött csirkecombot vasárnapi ebédre és nem találtam kitûnõbb kísérõt hozzá, mint egy egyszerû rizottó. 

Így készült ez a három hagymás-sáfrányos rizottó. Kifejezetten jól sikerült, ajánlom kipróbálásra!

Hozzávalók 4-5 adaghoz:

30 dkg Arborio rizs
5 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor (nálam most cserszegi fûszeres)
1,5 liter csirke alaplé (nálam most tyúkból)
1 csipet sáfrány ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s