Hagymás-sajtos pácolt sertésszelet jázmin rizzsel és répa chips-el

2011-12-05

sponsored links


Ez a pácolt sertés sorozat második darabja. A sorozatnak tulajdonképpen az az oka, hogy meg nem bocsátható módon 1 kg sertéscomb egészben lett bedugva a mélyhûtõbe, így muszáj volt kiolvasztáskor az egészet megcsinálnom. Hogy több napig is elálljon a hús, így született a már tegnap leírt pác. Igazából nem is bánom, mert a pácban érlelõdõ hús napról napra egyre finomabb.
Köretnek ma egyszerû jázminrizst fõztem, amit sült répával bolondítottam meg. Elõször vajban párolt répát szerettem volna csinálni, de egy hirtelen ötlettõl vezérelve krumplipucolóval vékony szeletekre vágtam a répát, és wokban pici kacsazsírban megsütöttem. Új szerelem született. A sült répachips annyira finom, hogy egy kilót is meg tudtunk volna belõle enni. Már sütés közben is alig tudtam megállni, hogy ne egyem meg az egészet. Lehet, hogy a krumpliról leszokunk, és áttérünk a répára.:) Tényleg érdemes kipróbálni!

Apropó kacsazsír. Zsírdiétán vagyok. És ez halálosan komoly. Eszek vajat, kacsazsírt, kókuszzsírt és hidegen sajtolt olajat is. Lényeg, hogy zsiradék legyen. Eddig 4 kg-ot fogytam. Ha hosszú távon is mûködni fog, akkor egy posztot szentelek majd a témának...

Szóval akkor az egyszerû recept:
Elõvettem négy szeletet a pácban úszkáló húsok közül, és egy kicsit kiklopfoltam. Kevés olajban mindkét ...

Folytats a blogon ... csiperke.blogspot.com/2011/12/hagymas...

sponsored links

Keres?s