Hagymás sajtos kifli
sponsored links
A sült hagyma minden mennyiségben....egyszerû sós kelt tészta, tejjel-vajjal...:)
Hozzávalók:
3 dl tej
2 dkg cukor
5 dkg olvasztott vaj
2 teáskanál só
1 tojás
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztõ
2 nagy fej hagyma apróra vágva
5 dkg vaj
pár kanál olaj
tetejére 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A hagymát az olaj-vaj keverékén lassú tûzön megsütjük. Kihûtjük. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, a dagasztás végén hozzáadjuk a kihûlt hagymát is. A tésztát duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán 12 egyenlõ részre osztjuk, hosszúkásra nyújtjuk, majd feltekerjük. Sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, Tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk bõven reszelt sajttal. Duplájára kelesztjük. Elõmelegített sütõben szép pirosra sütjük.