Hagymás, rukkolás pesto és pestos túrókrém
sponsored links
Merthogy pesto szezon van!
Nem, ez így nem igaz, mert télen is lehet készíteni, csak most a sok zöldség idején másképp hangzik, mert rögtön a friss ízekre gondolunk.
Már mondtam, hogy pestot készíteni szinte bármibõl lehet.
Az én kedvencem elsõsorban a bazsalikom, azután a rukkola. Most az elmúlt napok maradékát hasznosítottam és egy nagyon merész elhatározás volt, hogy ezeket mind egybe keverjem.
- 1 póréhagyma fehér része
- 1 nagyobb fej salátaszív
- 2 marék rukkola
- 2 maréknyi dió
- 2 duci gerezd fokhagyma
- himalája só
- frissen õrölt bors
- olaj
Ez a pesto párolt zöld színû bab és sült batáta öntete lesz, ami köretnek készül majd.
Szerintem ezer féle felhasználási lehetõsége van, ha el tudunk szakadni a pesto és tészta párosítástól.
A házi túró és házi tejföl egy olyan páros, hogy ebbõl én egyszerûen csak egy összekevert és sóval, borssal ízesített krémet szoktam készíteni. A túró és a tejföl sem savanyú, a krém ezért csak minimális ízesítést szokott kapni.
- fekete olajbogyó + kapribogyó apróra vágva; aszalt paradicsom olajban; petr,zöld
- snidling; petr.zöld; kapor; frissen õrölt bors
- kapor és füstölt lazac kapribogyóval
- kész pesto belekeverve, mint most is
Ezt a túrót szoktam kefírrel összekeverni és salátaöntetként használni--ilyenkor persze jó laktató lesz a saláta tõle.
Legtöbbször persze egyszerûen csak kenyérre--pirítósra -- kenve esszük. A fiúk felvágottakkal én csak sok zöldséggel. Néha kikanalazom, mert én annyira szeretem :)