Hagymás pite

2017-04-11

sponsored links



A tésztához:

  • 12 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kávéskanál só
  • 4-6 evõkanál víz

A töltelékhez:

  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 evõkanál kakukkfû
  • 1/2 dl fehérbor
  • 2 evõkanál méz
  • 2 evõkanál fõzõtejszín
  • 1 tojás
  • só, bors

1. A lisztet összemorzsoltam a hideg vajjal, majd belekevertem a sót, a tojássárgáját és annyi vizet, amivel összeállt a tészta. Nem szabad sokáig gyúrni, hogy ne olvadjon meg nagyon a vaj. A tésztagombócot folpackba csomagolva fél órán át hûtõben pihentettem.

2. A bacon felét felkockáztam, teflonos serpenyõben kissé megpirítottam, hozzáadtam a felkockázott hagymát, a kakukkfüvet, sóztam és borsoztam. 5 perc párolás után hozzáadtam a mézet, felöntöttem borral, azt pedig elpároltam. További 10 percig pároltam a keveréket, amíg a hagyma meg nem puhult. Hozzákevertem a tejszínt, és kissé hûlni hagytam. A tojást felvertem, és azt is elkevertem a hagymás töltelékkel.

3. A tésztát piteformába nyomkodtam, sütõpapírt tettem rá, arra sütõbabot/rizst/lencsét, majd 180 fokos sütõben 15 perc alatt félkészre sütöttem (halovány világosbarnára). A tölteléket rátéve 160 fokon további 15 percig sütöttem, majd ráfektettem a maradék baconszeleteket, és ezzel együtt még 15 percig pirítottam.

A recept egy régi TV Paprika receptújságból származik.

Folytats a blogon ... sertesparade.blogspot.com/2017/04/hag...

sponsored links

Keres?s