Hagymás megaröszti
sponsored links
Viszonylag higgadtan fogadom, ha épp nincs otthon parmezán, de botrányos volna egy burgonya és/vagy hagyma nélküli spájzra eszmélni. Két zöldség, amik nélkül szinte elképzelhetetlen egy magyar háztartás. Már amelyikben fõznek is. Alap esetben mindkettõt olcsón be lehet szerezni, otthon meg sötét kell nekik és nem szélsõséges, állandó hõmérséklet, így a tárolásuk sokáig, megbízhatóan és könnyen megoldható. Elkészítésük pedig a végtelenségig variálható, ráadásul egyre több fajta válik elérhetõvé.
Nem is kezdem el sorolni, hogy a fõzéstõl a konfitáláson át a sütésig mégis mennyi úton lehet elindulni csak a krumplival, de ha hagymával együtt kezdünk gondolkodni, akkor a lehetõségek száma azonnal sokszorozódik. (Az se lehet véletlen, hogy a Gasztroszexen is az egyik legnépszerûbb alapanyagcímke, épp a burgonya.)
Szóval, alapvetõen abból indulok ki, hogy hagyma és krumpli mindig van otthon, ezért ha különösebb elõkészületek (úgymint: készletek áttekintése, vásárlás) nélkül, gyorsan kell valami egyszerû vacsorát összehozni, akkor ...