Hagymás krumpli, mint köret(új recept)

2017-03-07

sponsored links

     
A hagymás krumplit többféleképpen lehet elkészíteni. Ismerõseim szerint : a krumplit héjában kell megfõzni, ha megfõtt, megpucoljuk, lereszeljük(vagy megtörjük), majd fûszerpaprikás, sós dinsztelt hagymába forgatjuk. Bevallom én is használom ezt a ++módszert++, de csak akkor ha a maradék hideg, fõtt krumplit akarom hasznosítani. Most egy új receptet hoztam! Aki ezt a receptet kipróbálja, garantálom, hogy ezentúl, csak így fogja készíteni!
Hozzávalók: 6 szem krumpli, 1 hagyma, só, bors, fûszerpaprika, 1 kisk. sóban eltett darált paprika(amit a pörköltekbe szoktunk tenni), kevés olaj.
A krumplit megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk, majd sós vízbe  fõni tesszük. A hagymát megpucoljuk, ketévágjuk, felszeleteljük, azaz szálára vágjuk. Kevés olajban a felszeletelt hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a sós darált paprikát,ezzel jól lepirítjuk, fûszerezzük borssal, fûszerpaprikával, majd a végén hozzáadjuk a leszûrt, fõtt krumplit, óvatosan beleforgatjuk és azonnal tálaljuk.


Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2017/03...

sponsored links

Keres?s