Hagymás kenyér

2014-03-17

sponsored links

Nálunk mindenki szereti a hagymás kenyeret, ezért elég gyakran sütök ilyent.


Hozzávalók:
  • 60 dkg BL 55-ös kenyérliszt,
  • 1 csomag száraz élesztõ,
  • 1 kávéskanál cukor,
  • kb. 3-4 dl langyos víz (nekem 3 dl-t vett fel),
  • 3 kávéskanál só,
  • 4 közepes fej vöröshagyma (felaprítva és olajon megpirítva),
  • 3 evõkanál olaj + amennyit felvesz a hagyma pirítása,
  • 1 kk õrölt kömény,
  • 1 kk pirospaprika.

    A lisztet egy dagasztótálba tettem, beleszórtam az élesztõt, a sót, a cukrot, a köménymagot, a pisorspaprikát és összekavartam. Kevés olajon megpirítottam az apróra vágott hagymát és olajostól együtt hozzáadtam a liszthez. Jól összekavartam, hozzáadtam a 3 ek olajat, maj a langyos vízzel tésztát gyúrtam belõle.  Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztettem. Utána lisztezett deszkán finoman átgyúrtam, két részre osztottam, veknit formáltam belõlük és egy éles késsel kicsit bevágtam a tetejüket. Majd sütõpapírral kibélelt kalácsformába tettem. Elõmelegített sütõben szép pirosra sütöttem.



    Folytats a blogon ... legyunkeszsegesek.blogspot.com/2014/0...

    sponsored links

    Keres?s