Hagymás kenyér
sponsored links
- 60 dkg BL 55-ös kenyérliszt,
- 1 csomag száraz élesztõ,
- 1 kávéskanál cukor,
- kb. 3-4 dl langyos víz (nekem 3 dl-t vett fel),
- 3 kávéskanál só,
- 4 közepes fej vöröshagyma (felaprítva és olajon megpirítva),
- 3 evõkanál olaj + amennyit felvesz a hagyma pirítása,
- 1 kk õrölt kömény,
- 1 kk pirospaprika.
A lisztet egy dagasztótálba tettem, beleszórtam az élesztõt, a sót, a cukrot, a köménymagot, a pisorspaprikát és összekavartam. Kevés olajon megpirítottam az apróra vágott hagymát és olajostól együtt hozzáadtam a liszthez. Jól összekavartam, hozzáadtam a 3 ek olajat, maj a langyos vízzel tésztát gyúrtam belõle. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztettem. Utána lisztezett deszkán finoman átgyúrtam, két részre osztottam, veknit formáltam belõlük és egy éles késsel kicsit bevágtam a tetejüket. Majd sütõpapírral kibélelt kalácsformába tettem. Elõmelegített sütõben szép pirosra sütöttem.