Hagymás gombás egybensült csirke
sponsored links
Nos. Ennek az ételnek érdekes a története. Csirkét szerettünk volna enni, de elfelejtettük kiolvasztani a húst, ezért csak fél háromkor ebédeltünk. Na mindegy. Aztán nem volt alufóliánk, amivel letakarhatjuk a húst, ezért aggódtam, hogy nem fog kellõképpen megpuhulni, csak megégni. (No igen - nem otthon fõztem.) Hogy a hús finom puha legyen felöntöttük egy kevés húsalaplével. Nagyon finom volt a szaftja, mert a húsból kisülõ zsír és a fûszerek keveredtek benne.
És a gomba. Drága Zoltán rémálmainak egyik legrettegettebb fõhõse. Furcsa, én nagyon szeretem. :) És kitartóan próbálkozom, hogy õ is megszeresse. Igazából ezt az ételt eredménynek könyvelem el magamnak ilyen téren, mert (bár erõs fintorgással) két szem gombát is megevett, bár mikor megkérdeztem, hogy milyen volt - hogy ne kelljen belátnia, hogy a gomba jó és finom - férfiasan csak annyit mondott: meg lehetett enni. Szóval itt a bizonyíték, hogy finom volt, mert - akinek vannak makacs férfiismerõsei igazat adhatnak nekem - ez egy hatalmas elismerés... Illetve reménykedem benne.
Még egy dolog, de ez már csak technikai: a kép homályos, mert forrón fényképeztem, és nem túl jó minõségû, de nem tudtam jobbat csinálni, mert már majd éhen haltunk. Pirulhatott volna még egy kicsit a bõre, de így is nagyon jól sikerült. Jó kis ebéd lett belõle. :)
Hozzávalók /3-4 fõre/
- 5 egész csirkecomb
- 25 dkg gomba (nekem barna erdei csiperke) ...