Hagymás gombaleves/ Tejfölös zöldégleves
sponsored links
Általában Mamánál mindig megmenekítem a Nõk lapjában lévõ recepteket. Vagy kiírom a tetszetõseket, vagy kivágom õket. Így történt ezzel a leves recepttel is. Lajos Marinak köszönet érte, még ha nem is pont úgy készült, ahogy õ írta.
Elkészítése
A felaprózott hagymát és felkarikázott újhagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott gombát és felkarikázott répát és nagyobb lángon 2-3 percig pirítjuk.
Ezután felöntjük húslével. (Nekünk húslevesbõl maradt ki, de lehet szerintem sima víz is, vagy leveskockával ízesítjük...)
Ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal ízesítjük, és beletesszük a felaprózott petrezselyemzöldet.
Ha megpuhultak a zöldségek, tejfölös-lisztes habarással besûrítjük. Ezt elkeverhetjük egy kis leves hozzáadásával, vagy egy kis vízzel pótolva, ha elfõtt volna a leves...
Frissen tehetünk még rá petrezselyemzöldet.
Hozzávalók:
2 ek. zsír (vagy olaj)
5 vékony szál újhagyma
1/2 vöröshagyma (egy nagyobbnak a fele nálam)
10 dkg gomba
2 nagyobb répa
1,5 l húsleves
só, bors, delikát
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek. liszt
4 ek. tejföl