Hagymás cipó

2012-04-24

sponsored links


Hétvégén egy új receptet próbáltunk ki. Ezt is az egyik receptes füzetemben találtam, amikor kenyérreceptre vadásztam. :) Azért adtam címnek a cipót, mert eredetileg 8 kisebb cipót kell készíteni a tésztából. Másfajta lisztet használtam, mint amit a recept írt. Mi egészben sütöttük meg. Hasonló hagymást találtok itt és itt is. 
Még alig hûlt ki, de már megvágtuk... Ti próbáljatok türelmesen várni, míg kihûl, mert akkor jobban lehet vágni. :)
Olyan jó érzés, amikor kikerül a sütõbõl az általunk készített kenyér. :) 

Elkészítése

A hozzávalókat kenyérsütõbe bepakoljuk. Mint már írtam, mi a folyadékot tesszük alulra. Tehát elõször jön a langyos vízben feloldott cukor, majd a kétféle liszttel elkevert só és kömény, a zsírban üvegesre pirult felaprított hagyma és az elmorzsolt élesztõ befejezésül.
Kenyérsütõben megdagasztjuk, majd kb. 20 percig pihentetjük. Kb. 2x lekenjük vizes ecsettel, mire a sütõbe kerül. 
190 °C-os elõmelegített sütõben kb. 35 percig sütjük.

Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma, felaprózva ...

Folytats a blogon ... izutazas.blogspot.com/2012/04/hagymas...

sponsored links

Keres?s