HAGYMÁS-KÁPIAPAPRIKÁS ORDAKRÉM
sponsored links
Vettem fél kiló ordát. No, még nem a juhásztól, a frissbõl, az még várat magára, majd ortodox húsvét után, amikor a báránykáiktól keresztényi irgalmassággal megfosztott anyajuhokat fejni kezdik és a tejükbõl friss sajtot készítenek. A sajt után visszamaradt savóból készítik az ordát, ami állagában hasonlít az édes tehéntúróhoz, de ízében felülmúlja azt. Az orda mellékterméke pedig a zsendice, amibõl tökéletes salátalevest és finom bálmost lehet fõzni.
Az ordás-kapros palacsintánál pedig nincs ízletesebb, egy nagy bögre friss, hideg tejjel.
Mivel a most vásárolt "gyári" orda volt, nem méltattam palacsintatöltelékbe, de egy finom reggelinek való kencének annál inkább.
Megdaráltam botmixerrel két szép kápiapaprikát, felaprítottam egy kötés friss, zsenge zöldhagymát, az ...