HAGYMÁS-BACONOS QUICHE avagy Quiche Lorraine
sponsored links
A quiche a franciák pizzája, klasszikus francia étel, melynek alapgondolata: omlós tésztaágyon pihenõ, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény.
Jó tulajdonságai népszerûvé teszik az egész világon: elõre elkészíthetõ, melegen és hidegen is fogyasztható, kiválóan melegíthetõ, könnyen csomagolható.
A tésztája omlós-vajas tészta, de ha nagyon nem megy az összeállítása, akkor egy tojást is beleüthetünk. Az a fontos, hogy gyorsan és hideg hozzávalókkal dolgozzunk, mert csak akkor lesz omlós a tészta. A quiche-ben az is nagyon szerethetõ, hogy egész évben elkészíthetõ az éppen aktuális zöldségek felhasználásával. Az igazán klasszikus quiche baconbõl, tojásból, tejfölbõl, hagymából és sajtból áll, de gazdagíthatjuk csirkemellel, darált hússal, szalámival, sonkával, túróval. Valamint a fûszerezést is kedvünk szerint variálhatjuk: bors, szerecsendió, római kömény, curry, fokhagyma > amit éppen otthon találunk.
Én most a quiche klasszikus formáját sütöttem meg. Imádom!!! Annyira finom, nem is nagyon érkeztem lefotózni, mert egybõl "nekiestünk" és pikk-pakk elfogyott, emiatt a fotók olyan "semmilyenek" lettek, fõleg az esti fényben - kép nélkül viszont nem akartam kitenni a receptet... :)
Hozzávalók a tésztához: (25 cm-es piteformához)
- 20 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 1 csipet só ...