Hagymatorta juhtúróval

2012-06-08

sponsored links


A hagymatorta egész Európában nagyon népszerû A franciák omlós, a németek kelt tésztával sütik és a fûszerezésben is vannak jelentõs eltérések, de a rengeteg hagyma, amely a pirítástól elveszti csípõsségét és kellemes édeskés ízt kap, összeköti valamennyi verziót. A tojás a tejszínnel ( vagy tejföllel ) elkeverve szépen megsül és nagyon krémes tölteléket eredményez a sok hagymával. De jobban meg kell sózni, mint amennyire gondolnánk. A hagyma képes elvinni az ízét az édes irányába. Én elõször 20 éve, Türingiában ettem egy pékségben és azóta csak az szab határt a készítésének, hogy nem szabad kinõni a jelenlegi kombidresszeimet. Most péntek van és kezdõdik a foci EB és valamit csipegetni kell a sör mellé, tehát engedtem a csábításnak. ( Holnaptól új életet kezdek, de ma még csábulok. De lehet, hogy csak hétfõn kezdek új életet és akkor holnap és holnapután is csábulok valamivel.)
Tészta:
  • 20 dkg öregtészta (elhagyható)
  • 50 g tk tönkölyliszt
  • 200 g BL80 kenyérliszt
  • 200 g finomliszt
  • 2 dkg élesztõ
  • 2 dl tej
  • 1 tk cukor ...

Folytats a blogon ... lacitromkonyha.blogspot.com/2012/06/h...

sponsored links

Keres?s