Hagymatorta juhtúróval
sponsored links
A hagymatorta egész Európában nagyon népszerû A franciák omlós, a németek kelt tésztával sütik és a fûszerezésben is vannak jelentõs eltérések, de a rengeteg hagyma, amely a pirítástól elveszti csípõsségét és kellemes édeskés ízt kap, összeköti valamennyi verziót. A tojás a tejszínnel ( vagy tejföllel ) elkeverve szépen megsül és nagyon krémes tölteléket eredményez a sok hagymával. De jobban meg kell sózni, mint amennyire gondolnánk. A hagyma képes elvinni az ízét az édes irányába. Én elõször 20 éve, Türingiában ettem egy pékségben és azóta csak az szab határt a készítésének, hogy nem szabad kinõni a jelenlegi kombidresszeimet. Most péntek van és kezdõdik a foci EB és valamit csipegetni kell a sör mellé, tehát engedtem a csábításnak. ( Holnaptól új életet kezdek, de ma még csábulok. De lehet, hogy csak hétfõn kezdek új életet és akkor holnap és holnapután is csábulok valamivel.)
Tészta:
- 20 dkg öregtészta (elhagyható)
- 50 g tk tönkölyliszt
- 200 g BL80 kenyérliszt
- 200 g finomliszt
- 2 dkg élesztõ
- 2 dl tej
- 1 tk cukor ...