Hagymatokány puliszkával
sponsored links
Hozzávalók:hagymatokány: 2 nagyobb vöröshagyma, 1 evõkanál zsír, só, õrölt bors, pirospaprika, csípõs paprika, 1 tk liszt, 3 ek. tejföl.puliszka: 1/2 liter víz, 15 dkg kukoricaliszt, 1 kisebb krumpli/édesanyám mindig krumplival készítette/, só.
Elkészítése: Elõször a puliszkát készítettem el. Krumplit megpucoltam és egészen apró kockákra vágtam fel amit feltettem fõni 1/2 liter vízbe amibe sót tettem. Mikor már megfõtt a krumpli öntöttem pici vizet még hozzá és a forrásban lévõ vízbe öntöttem apránként a kukoricalisztet természetesen közben kevertem hogy ne csomósodjon össze.Ezután már nem kell sokáig a tûzhelyen hagyni mert besûrûsödik kellõen Tûzhelyrõl levettem. A hagymatokányhoz megpucoltam a hagymát és karikára felvágtam kevés piros paprikám is volt amit szintén feldaraboltam. Zsírt felmelegítettem és a hagymát beletettem kicsit dinszteltem majd hozzá tettem a paprikát is kevés vizet öntöttem alá és fedõ alatt pároltam . Ezután szórtam rá a fûszereket amivel még pároltam majd a lisztet elkevertem a tejfölben és ráöntöttem a hagymára amivel készre fõztem.
Tálalásnál zsírba mártott kanállal tudtam szedni a puliszkából és mellé a finom hagymatokányt tettem.
Nagyon finom így együtt ! Érdemes kipróbálni !