Hagymaleves, rántott csirke - vasárnapi ebéd
sponsored links
Egy valamiben megegyeztünk Múzzsal: vasárnap rántott csirke lesz! Köretként két dolog jöhetett szóba vagy újhagymás krumplipüré, vagy petrezselymes burgonya. Végül az utóbbi mellett voksoltunk mindketten.
Igen ám, de mi legyen a leves? Ez bizony kisebb fejtörést okozott. A hüvelyesek egész tárházát felsorakoztattuk, kimerítettük az utóbbi idõben. Krumpli nem lehet, mert az lesz a köret, fokhagymát most nem kívántuk, azonban a spejzban, a polc alatt, a zsomporban néhány enyhén rügyezõ vöröshagymára bukkantam, akik ezzel hívták fel magukra a figyelmet: tessék felhasználni! Eszembe jutott, hogy a tojásfestés után egy egész fej lecsupaszított példányt is rejt a hûtõ gondosan becsomagolva, tehát a kérdés eldõlt: tejszínes hagymaleves lesz!
A fotón látszik, hogy nem a hagymalevestõl elvárható-, hanem kissé pirosas szín mutatkozik. Köszönhetõ ez Hildus házi vegetájának, azon belül a pritaminpaprikának. Nem szép így, de finom!
Hagymaleves
3 fej vöröshagyma
0,5 ek repceolaj
2 ek friss, házi vegeta (vagy só, de azt ne evõkanállal mérjék!)
1 kk õrölt bors
1dl száraz fehérbor ...