HAGYMALEVES MÁSKÉPP (SÜTÕTÖKKEL)

2018-02-16

sponsored links

/ZUPPA DI CIPOLLE CON LA ZUCCA/

....... a tipikus hagymalevest megbolonditottam egy kis sütõtökkel.... nagyon finom
lett.... megszórtam petrezselyemzölddel és egy gyors parmezán csipsz-el tálaltam..

Hozzávalók: (kb 3-4 személyre)


70 dkg vöröshagyma
50 dkg sütõtök
2 evõkanálnyi liszt
kb 7-8 dl húsleves (akár kockából)
vaj, só
reszelt parmezánsajt


A sütõtököt megtisztitjuk (héját levágjuk) és  kisebb kockára vágjuk.
Sütõzacskóban néhány csepp olivaolajjal elkeverve, kb 35 perc alatt 200
fokos sütõben puhára sütjük. (én egy egyszerû papirzacskóban sütöttem
olivaolajjal kikent porcelán tálkában)


A vöröshagymát megtisztitjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Egy edényben vajat melegitünk, és rátesszük a vékony szeletekre vágott
hagymát. 5 percig kevergetve pároljuk.
Ekkor lehintjük a liszttel, elkeverjük, és felöntjük a húslevessel.
Megsózzuk és kb 30 perc alatt majdnem készre fõzzük.

A megsült sütõtök kockákból kiveszünk egy keveset a diszitéshez.
A többit egy kevés hagymaleves fõzõlével - botmixerrel pürésitjük.
Visszaöntjük a levesbe, és további 10 perc alatt készre fõzzük.

A levest kb 20 percig pihentetjük, majd tányérokba szedjük.
A félretett sütõtök kockákkal, friss vágott petrezselyemmel
tálaljuk, izlés szerint parmezán csipsszel diszitjük.

/Parmezán-csipsz: Egy sütõpapirral bélelt tepsibe --- a reszelt parmezán
sajtból csipet halmokat rakunk, el-egyengetjük. Forró sütõbe vagy grill
fokozatra rakjuk, és néhány perc alatt készre sütjük. Kivesszük és néhány
percig hûlni hagyjuk, késsel óvatosan felvesszük a papirról)






Folytats a blogon ... pizzorante.blogspot.com/2018/02/hagym...

sponsored links

Keres?s