Hagymaleves h?sgomb?ccal.

2023-11-24

sponsored links

 


Hagymalevest m?r t?bbf?le v?ltozatban f?ztem, de ez a recept is nagyon tetszik, ?s ?zlett is. A recept elmond?s alapj?n k?sz?lt, mivel a f?rjem a telev?zi?ban l?tta meg, ?gy nem biztos, s?t biztosan nem az eredeti recept alapj?n k?sz?lt el a leves. Viszont nagyon finom volt, ?gy rendszeresen el fogom k?sz?teni. A f?szeres h?snak a hagymalemezekbe val? t?lt?se kicsit macer?s, de meg?ri vele foglalatoskodni. Amennyiben egyszer?bben szeretn?nk elk?sz?teni, akkor a v?konyra szeletet v?r?shagym?t f?zz?k meg, majd turmixoljuk.... ?s abba f?szeres l?be f?zz?k bele a h?sgomb?cokat.  

 


Hozz?val?k:

4 db k?zepes m?ret? v?r?shagyma

s? (?zl?s szerint)

?r?lt fekete bors (?zl?s szerint)

2 tk ?tel?zes?t?

1 ek liszt (n?lam teljes ki?rl?s?)

1,5 dl tejf?l

kb. 1,5 l v?z

az el?z?leg elk?sz?tett f?szeres h?smassza


A v?r?shagym?t pucoljuk meg, majd hagyjuk eg?szben, ?nts?k fel a v?zzel, ?s sz?rjuk meg 1 tk s?val. 

Ezut?n addig f?zz?k, hogy k?nnyen lemezeire tudjuk szedni, majd tegy?k ?t hideg v?zbe hogy min?l el?bb leh?lj?n. (?n kb. 45 percig f?ztem)

Amikor m?r annyira leh?lt hogy tudunk vele dolgozni, szedj?k lemezeire ?gy, hogy min?l t?bb egyben maradjon, ?s megtudjuk majd a h?ssal t?lteni. (?n el?sz?r a k?zep?t nyomtam ki, ut?na m?r k?nnyen lemezeire tudtam szedni.)

A marad?k hagym?t ezut?n tegy?k vissza a f?z?v?zbe, majd s?zzuk, borsozzuk, sz?rjuk meg az ?tel?zes?t?vel ?s f?zz?k puh?ra.

Amikor a hagyma m?r kell?en puha, adjuk hozz? a tejf?lt, a lisztet, ?s turmixoljuk ?ssze, majd tegy?k bele a f?szeres h?ssal megt?lt?tt hagym?kat ?s f?zz?k kb. 30 percig, hogy a h?s is megf?lj?n.


 

F?szeres h?smassza hozz?val?i:

30 dkg dar?lt h?s (pl. sert?scomb, csirkemell...)

s? (?zl?s szerint)

?r?lt fekete bors (?zl?s szerint)

1 kk ?tel?zes?t?


A dar?lt h?st ?zl?s szerint s?zzuk, borsozzuk, adjuk hozz? az ?tel?zes?t?t, ?s alaposan dolgozzuk ?ssze.

Ezut?n ?vatosan t?lts?k bele az el?z?leg f?lpuh?ra f?z?tt hagymalemezekbe. (amennyiben marad ki h?s, akkor form?zzunk bel?le kisebb goly?kat)

Ezut?n tegy?k bele a leturmixolt hagym?s-tejf?l?s l?be, ?s kb. 30 perc alatt f?zz?k k?szre a levest.



T?lal?skor szedj?k a levest t?ny?rba a hagym?s h?sgomb?cokkal, majd ?zl?s szerint sz?rjuk meg apr?ra v?gott petrezselyemz?lddel, ?s ?gy k?n?ljuk.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2023/11/h...

sponsored links

Keres?s