Hagymaleves
sponsored links
Ismét egy csodálatosan egyszerû, ám annál finomabb leves.
Történt ugyanis, hogy lebetegedtem, és a szervezetem olyan dolgokat követelt, amibõl az a kép rajzolódott ki, hogy hagymalevest kell ennem. Hagyma, fokhagyma, kakukkfû, bors csupa légút tisztító tulajdonsággal bír. De a készítés alatt jöttem rá, hogy nem is igazán a végeredmény gyógyít majd, hanem a folyamat. A hagyma pucolásával járó könnyfacsaró mellékhatásokat mindenki ismeri. A párolás során a fedõt felemelve felcsapódó fokhagymás kakukkfüves hagymagõz egy elég sokkoló fajtája az inhalálásnak. A maradék vírust, ami ezt túlélte, a forró leves biztosan kiûzte.
Elolvastam pár receptet, nagyjából ugyanazt írták, de ez volt a legegyszerûbb. Különösen tetszett benne, hogy magából a hagymából igyekszik kihozni a legtöbbet különbözõ eljárásokkal. Na nem kell bonyolult dolgokra gondolni, egyszerû párolás-pirítás-fõzés kombinációról van szó. Se bor, se tejszín, semmi flanc. Érdemes igazi húslevest használni hozzá, ettõl lesz jó tartalmas a leves.
Hozzávalók 2-3 személyre:
4 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
pár ág kakukkfû ...