Hagymalekvár

2014-02-19

sponsored links

A hagymalekvár párom unokatestvérének specialitás, én csak gyenge másolatát tudom produkálni. De még ez sem tart tovább ki itthon, mint 2-3 nap. (o;

1 kg hagymát megpucolok, apróra vágom. A wokba teszem, egy kis olajat öntök alá, majd elkezdem pirítani. zom. Amikor picit kezdi megkapni, öntök alá egy kis vizet. Kevergetem, ha elfõtt a víz, pótlom, hogy ne égjen le. Amikor már puhára párolódott, hozzáadtam 2 ek baracklekvárt, majd azzal fõztem még tovább. Ennél most kóstolás után még adtam hozz egy kis cukrot. Finoman karamellizáltam, majd üveg edénybe tettem. Hûtõben pár hétig eláll - ha marad esetleg.
Pirítóssal magában, vagy sült hússal, krumplival nagyon finom.

Folytats a blogon ... www.morumotto.hu/2014/02/hagymalekvar...

sponsored links

Keres?s