Hagymakrémleves húsgolyóval, csipetkével

2018-03-22

sponsored links







Úgy indult, hogy egyszerû hagymakrémlevest fõzök, aztán kissé eltérültem és jól felturbóztam. Tulajdonképpen tartalmas hagymakrémleves lett belõle. :D Történt ui., hogy a kiolvasztott fél csirkemellet nem volt kedvem valamilyen fõételnek elkészíteni, így aztán a húsból levesbetét lett, és került mellé még egy kis csipetke is. Utóbbit most készítettem elõször, és rögtön tojásmentesen. Olyan jót ettem belõle, hogy nem is kellett utána 2. fogás. :)






Hozzávalók 4 személyre:

Leveshez:
1 vastag szál sárgarépa
1 nagy fej lila hagyma
? szál bocskorpaprika vagy kaliforniai paprika
6 ek. konzerv kukorica
2 ek. vaj
1 ek. morzsolt oregánó
õrölt fehér bors

1,4 l víz
1 tyúkhúsleveskocka
2 dl tejszín
1 púpozott ek. étkezési kukoricakeményítõ

Húsgolyóhoz:
25 dkg csirkemell
1 tk. különleges édes paprika
õrölt fekete bors

1 ek. vaj

Csipetkéhez:
10 dkg durumliszt (Panzani)
kb. 0,5 dl víz
egy csipet só

Tálaláshoz:
tejföl
frissen facsart citromlé

elkészítés:

  1. A golyókhoz a húst feldaraboljuk, késes aprítóban ledaráljuk, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük és alaposan összedolgozzuk.
  2. A húsmasszából 1,5-2 cm átmérõjû golyócskákat formázunk (nekem 30 db lett), és kisütjük a felforrósított vajon. Félretesszük.
  3. A leveshez a megtisztított, apró kockákra vágott répát 1 evõkanál vajon megdinszteljük, majd kivesszük a lábasból, és félretesszük.
  4. A vajat pótoljuk, és megfonnyasztjuk rajta a vékony karikára szelt lila hagymát, valamint a felaprított bocskorpaprikát. Közben sózzuk.
  5. Felengedjük a vízzel, beletesszük a leveskockát, a fûszerekkel ízesítjük, felforraljuk és addig fõzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  6. A levest leturmixoljuk, visszatesszük a tûzre, hozzáadjuk a répát, és roppanósra fõzzük.
  7. A csipetkéhez a hozzávalókat villával összeállítjuk, majd kézzel lágy tésztává gyúrjuk, és a levesbe csipkedjük. Készre fõzzük.
  8. A keményítõt simára keverjük a tejszínnel, hozzámerünk a forró levesbõl, majd a keményítõs keveréket a leveshez csorgatjuk.
  9. Beletesszük a kukoricát, a húsgombócokat, és épp csak összeforraljuk. Tejfölt és/vagy citromlevet kínálunk hozzá.











Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2018/03/hagym...

sponsored links

Keres?s