Hagymakrémleves
sponsored links
Hozzávalók négy személyre
2 nagy vöröshagyma
1 nagy fej fokhagyma
3-4 evõkanál olaj
1 közepes méretû burgonya
fél liter tej
fél liter víz
2 dl tejszín
5 dkg reszelt sajt
só
õrölt fehér bors
petrezselyemzöld
A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagyma gerezdeket pedig belereszeljük egy lábosba. Az olajat hozzáadjuk és addig pirítjuk õket, amíg egészen halvány aranyszínt nem kapnak.
Ekkor felöntjük a tejjel és a vízzel, beletesszük a kockára vágott krumplit. Ízlés szerint sózzuk és addig fõzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.
Botmixerrel teljesen krémesre turmixoljuk. Visszatesszük a tûzre, beleöntjük a tejszínt, beleszórjuk a sajtot és az egészet összeforraljuk.
Fehér borssal ízesítjük és ha kell, még sózzuk.
Pirítóssal és petrezselyemzölddel tálaljuk.