Hagymakrémleves
sponsored links
Nagyon finom egyszerûen elkészíthetõ olcsó leves!
Hozzávalók: 2 nagyobb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1-2 evõkanál olaj, só, õrölt bors, 2 db leveskocka, 1,5 dl tejföl, 1 evõkanál liszt,zeller zöldje és petrezselyem.
Elkészítése: Megpucoltam a kétféle hagymát majd feldaraboltam. Felmelegítettem az olajat amire tettem elõbb a vöröshagymát majd a fokhagymát és kevés ideig dinszteltem. 1 Liter vizet felfõztem ebbe tettem a két db leveskockát/ nekem most erõleves / felfõztem és félretettem. A megdinsztelt hagymát megszórtam borssal és felöntöttem a leveskockával ízesített lével ekkor tettem bele egy kis darabka zeller zöldjét ami még nyáron eltett /mélyhûtõbõl/ vettem elõ. Fõztem kevés ideig majd tûzhelyrõl levettem turmixoltam ezután visszatettem fõni , a tejfölt liszttel elkevertem levesbõl kicsit merítettem hozzá amivel elkevertem és ezzel sûrítettem be a levest 1 teáskanál apróra vágott petrezselymet raktam hozzá és készre fõztem! Tálalásnál házilag készített levesgyöngyöt szórtam bele! Nagyon finom , különösen hogy utólag jöttem rá hogy az egyik leveskocka csípõs volt!
Jó étvágyat!