Hagymakrémleves
sponsored links
Hozzávalók:
- 1 póréhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 fehérhagyma
- 4-5 cikk fokhagyma
- 3-4 evõkanál olaj vagy vaj
- 1 krumpli
- 100 g joghurt vagy tejföl (ízlés szerint)
- pirítós kenyér kockák
- sajt
- só
- bors
Elkészítés:
1. A hagymákat megtisztítjuk, majd jó apróra összevágjuk és a felmelegített olajon, vagy a felolvasztott vajon elkezdjük pirítani, mielõtt teljesen megpirulna, hozzáadjuk az elõzõleg felvágott fokhagymákat és együtt pirítjuk tovább.
2. Ha a hagymák megpirultak felöntjük vízzel és belevágjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fûszerezhetjük és körülbelül fél óráig fõzzük.
3. Ha a leves jól megfõtt levesszük a tûzrõl és miután egy picit már kihûlt hozzáadjuk a joghurtot vagy a tejfölt és botmixerrel összeturmixoljuk.
4. Pirítós kenyér kockákkal és reszelt sajttal tálaljuk.