Hagymakr?mleves

2012-02-28

sponsored links




Hozz?val?k:
  • 1 p?r?hagyma
  • 1 v?r?shagyma
  • 1 feh?rhagyma
  • 4-5 cikk fokhagyma
  • 3-4 ev?kan?l olaj vagy vaj
  • 1 krumpli
  • 100 g joghurt vagy tejf?l (?zl?s szerint) 
  • pir?t?s keny?r kock?k
  • sajt
  • s?
  • bors


Elk?sz?t?s:

1. A hagym?kat megtiszt?tjuk, majd j? apr?ra ?sszev?gjuk ?s a felmeleg?tett olajon, vagy a felolvasztott vajon elkezdj?k pir?tani, miel?tt teljesen megpirulna, hozz?adjuk az el?z?leg felv?gott fokhagym?kat ?s egy?tt pir?tjuk tov?bb.

2. Ha a hagym?k megpirultak fel?ntj?k v?zzel ?s belev?gjuk a krumplit, s?zzuk, borsozzuk, ?zl?s szerint tov?bb  f?szerezhetj?k ?s k?r?lbel?l f?l ?r?ig f?zz?k.

3. Ha a leves j?l megf?tt levessz?k a t?zr?l ?s miut?n egy picit m?r kih?lt hozz?adjuk a joghurtot vagy a tejf?lt ?s botmixerrel ?sszeturmixoljuk.

4. Pir?t?s keny?r kock?kkal ?s reszelt sajttal t?laljuk. 


Folytats a blogon ... fondantina.blogspot.com/2012/02/hagym...

sponsored links

Keres?s