Hagymakr?mleves
sponsored links
Hozz?val?k:
- 1 p?r?hagyma
- 1 v?r?shagyma
- 1 feh?rhagyma
- 4-5 cikk fokhagyma
- 3-4 ev?kan?l olaj vagy vaj
- 1 krumpli
- 100 g joghurt vagy tejf?l (?zl?s szerint)
- pir?t?s keny?r kock?k
- sajt
- s?
- bors
Elk?sz?t?s:
1. A hagym?kat megtiszt?tjuk, majd j? apr?ra ?sszev?gjuk ?s a felmeleg?tett olajon, vagy a felolvasztott vajon elkezdj?k pir?tani, miel?tt teljesen megpirulna, hozz?adjuk az el?z?leg felv?gott fokhagym?kat ?s egy?tt pir?tjuk tov?bb.
2. Ha a hagym?k megpirultak fel?ntj?k v?zzel ?s belev?gjuk a krumplit, s?zzuk, borsozzuk, ?zl?s szerint tov?bb f?szerezhetj?k ?s k?r?lbel?l f?l ?r?ig f?zz?k.
3. Ha a leves j?l megf?tt levessz?k a t?zr?l ?s miut?n egy picit m?r kih?lt hozz?adjuk a joghurtot vagy a tejf?lt ?s botmixerrel ?sszeturmixoljuk.
4. Pir?t?s keny?r kock?kkal ?s reszelt sajttal t?laljuk.