Hagymakarika zabpehelylisztes bundában
sponsored links
Néha van úgy, hogy picit besokallunk a hústól és csak valami egyszerû ételre vágyunk. Nagyon szeretjük a rántott hagymakarikákat, abból jött az ötlet, hogy egy kicsit másképpen, fokhagymás bundában készítsem el. Igazán jól sikerült, sima liszt helyett most zabpehelylisztet használtam.
A recept megjelent a Kifõztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*2 egész nagy fej vöröshagyma
*0,5 kk só
Bundához:
*1 nagy tojás
*2 púpozott ek zabpehelyliszt
*30 ml tej
*0,5 kk fokhagymasó
*1 nagy csipet õrölt bors
Sütéshez:
*olaj
A megtisztított hagymákat 1 cm vékony szeletekre vágjuk, a rétegeket is szétszedjük. Meghintjük sóval.
A bundához a tojást a fûszerekkel és a liszttel csomómentesre keverjük, a tejjel lazítjuk. 20 perc pihentetés után egy serpenyõben ujjnyi olajat forrósítunk.
A karikákat megmártjuk a masszában, kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban barnára sütjük. Papírtörlõre szedjük.
Ketchuppal, esetleg friss salátával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.