Hagymafesztivál

2012-09-13

sponsored links



Fotó: Katyi

Az elõzõ bejegyzésemben írtam, hogy igen csak sûrû hétvégém volt, mivel a szombati Blogkóstoló után a makói Hagymafesztiválon kellett helytállnom.
Néhány héttel ezelõtt ahogy igent mondtam a Blogkóstolóra, egy óra múlva jött a felkérés a Hagymafesztiválra. Naná, hogy a két rendezvény egy idõpontra esett. Fájt a szívem egy kicsit, hogy az utóbbit le kellett mondanom, mégis csak hazai pálya, ráadásul a felvázolt elképzelések az új fesztiválról nagyon tetszettek. Évek óta erre vártam, vártunk, hogy igazi Fesztivál legyen az addig nem túl látványos és érdekes hagymaünnepbõl. A szervezõknek hála, végül meg tudtuk oldani, hogy mindkettõn részt vegyek, egyik nap Budapesten, másnap itthon. És hogy a kettõ között még aludni is tudtam, azt meg a húgoméknak köszönhetem!
Az nem volt kérdés, hogy a helyi rendezvényre segítséget is kell hívnom, sõt az sem volt kérdés, hogy Medóra lesz az. Már dolgoztunk együtt, félszavakból is megértettük egymást, ezért is ragaszkodtam hozzá, szerencsére õ meg azonnal igent is mondott.
A Fesztivál szervezõi ránk bízták, hogy mit sütünk. A Váll-Ker Kft biztosított mobil kemencéket a Látványpékséghez. A kelttészta nem volt kérdés, de most nyilván nem kenyeret, kalácsot kellett sütnünk, hanem valami olyasmit, amivel nagyon sok embert meg tudunk kínálni. Egyszer már sütöttünk egy ünnepségen egyfalatos pogácsákat különbözõ töltelékkel, most is ilyesmiben gondolkodtunk. Leírtunk egy csomó tölteléket, sósat és édeset vegyesen, néhányat kihúztunk, másokat bent hagytunk, majd újak jutottak eszünkbe, de végül csak kialakult, hogy mihez kell bevásárolnunk. Összeállítottam egy olyan tésztát, ami ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2012/09/ha...

sponsored links

Keres?s