Hagyma krémleves
sponsored links
A világ legegyszerûbb levese, és egyben legfinomabb számomra. Reggel, délben, este tudnám enni. És mivel rég nem ajánlottam kedvenc dalaimból, pedig csak gyûjtöm azokat is, mint a recepteket, a mai napra ajánlok a leves mellé egy kedvencet.
Hagyma krémleves
Hozzávalók: 6-8 fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 5 dl zöldség alaplé, 1 csapott evõkanál liszt, só, bors, 1 dl fehérbor, 1,5 dl tejszín.
Elkészítése: A hagymákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. Vajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a lisztet és felöntjük borral és az alaplével. Jól összekeverjük, majd annyi vizet teszünk még hozzá, ami bõven ellepi. Ízesítjük, és amikor felforrt, akkor hozzáöntjük a tejszínt is és puhára fõzzük a hagymát. Botmixerrel pürésítjük egy kicsit a levest, és ha kell, akkor egy kevés vizet adunk hozzá, hogy megfelelõ sûrûségû legyen.