Hagyma egész évre
sponsored links
Egész évre megoldva a hagymapucolás, s nem kell minden fõzésnél -amihez hagyma kell- sírni! ?
Vöröshagymát egy évben egyszer vásárolunk, így szeptember tájékán. Annyira jó dolog, hogy nem kell sokat sírni hagyma pucolás közben. Mi elég nagy mennyiséget elfogyasztunk, így meggodolandó, hogy minden nap, vagy egy évben egyszer hagymázunk :) Általában 7-8 kg vöröshagymát rakok el üvegbe. Természetesen itt már a tisztított mennyiséget számolom.
Elõzõ este beáztatom a hagymákat és másnap csak kettévágom, leszedem a héját. Hogy miért kell beáztatni? azért, mert így nem csalogatja elõ a könnyeim.
A megtisztított hagymákat konyhai robotgépben összevágom. Kilónként 20 dkg parajdi sót adok hozzá. Összekeverem. Hagyom állni egy kicsit (fél óra is elég), hogy a só elolvadjon.
Jól átkeverem és üvegbe rakom. Befõzõ fóliát csak azért raktam a lapkák alá, mert ezek a kedvenc üvegeim, és nem szeretném, hogy a só lemarja a belsejét. Egyébként semmi jelentõsége. Ahogy megteltek az üvegek, be lehet rakni a kamra polcra.
Fõzésnél általában a hozzáadott hagyma sóssága miatt nem sózom az ételt, inkább közben megkóstolom. Van mikor kell pótolnom, de sokszor elég a hagyma sóssága.