Hagy egyek meg mindent torta?
sponsored links
Nagyon mutatós, és egyszerû édesség, viszonylag minden alapanyag, mindig megtalálható otthon, és hamar elkészíthetõ, könnyû, laza, édes és gyümölcsösen savanykás egyszerre, ez istenien ?TUTI? finomság. A különlegessége abban rejlik, hogy a külsõ kérge ropogós, míg a belseje puha, szájban szétolvadós, de fogainkhoz nem tapadós kis hétvégi egyszerû finomság. Érdemes kipróbálni? a gyerekek is imádni fogják?:)
Tojáshab tekercs tejszínes eperrel
Hozzávalók:
Tekercshez
5 tojásfehérje
250 g cukor
1,5 ek kukoricakeményítõ
1 citrom leve
1 csipet só
Töltelékhez
200 ml tejszín
2 evõkanál gyümölcslé
0,5 kg eper
Elkészítés:
A sütõt elõmelegítjük 16o fokra.
A citrom levét facsarjuk ki, a cukrot mérjük ki, a keményítõt szitáljuk át és tegyük félre.
Egy tálba öntjük a tojások fehérjét, egy csipet sóval magas fokozaton kemény habbá verjük.
Ezt követõen a kimért cukrot egy evõkanállal fokozatosan 4-5-szeri hozzáadással adagoljuk hozzá, és ragyogó, fényes kemény habot verjünk belõle.
Ha készen vagyunk, akkor egy keverõ kanállal óvatosan hozzákeverjük, az átszitált kukoricakeményítõt, és adjuk hozzá a citromlevét is, fokozatosan.
Sütõpapírral kibélelt, négyzet alakú tepsibe kanalazzuk a habot, és szépen elsimítjuk a tetejét.
Maximum 16-18 perc alatt készre sütjük. A sütési idõ változhat, de nem több 18 percnél, sütõje válogatja, nekem 15 perc alatt készen lett a gáz sütõmön, ennyi idõ elegendõ volt.
A sütõ ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. 15 percnél azért kukkantsunk a tésztára, ha szép bézs színû, készen van, ha még nem, várjuk meg a maradék 3 percet is, ezután pedig vegyük ki a tepsit, és 10 percig hûlni hagyjuk.
5 dkg epret turmixszoljuk össze, és szûrjük át, hogy ne legyen benne mag.
Ezt követõen készítsük el a tejszínt, habverõvel felverjük, miután kemény hab lett, hozzáadjuk a gyümölcslevét és óvatosan összekeverjük. Az epret apró szeletekre felvágjuk.
A 10 perc letelte után a tésztát alaposan megszórjuk porcukorral, majd egy sütõpapírral letakart tálcára fordítjuk. - Úgy a legjobb, ha a tálcát a tepsi tetejére helyezzük és átfordítjuk óvatosan a tepsit.
Ha ezzel megvagyunk, akkor megkenjük a tejszínnel, majd egyik végére rásorakoztatjuk a gyümölcsdarabokat, és az alatta található sütõpapír segítségével ettõl a végétõl kezdve szépen feltekerjük.
Átcsúsztatjuk egy hozzáillõ keskeny tálcára és 1 órára a hûtõbe tesszük.
Kínálásnál megszórjuk porcukorral, mentával, eperrel, tejszínhabbal díszítjük.
*Tipp:Ha marad eper és tejszínhab, azt pohárban kínálhatjuk, mentával díszítve.
Jó étvágyat!
Klarissza
Tojáshab tekercs tejszínes eperrel
Hozzávalók:
Tekercshez
5 tojásfehérje
250 g cukor
1,5 ek kukoricakeményítõ
1 citrom leve
1 csipet só
Töltelékhez
200 ml tejszín
2 evõkanál gyümölcslé
0,5 kg eper
Elkészítés:
A sütõt elõmelegítjük 16o fokra.
A citrom levét facsarjuk ki, a cukrot mérjük ki, a keményítõt szitáljuk át és tegyük félre.
Egy tálba öntjük a tojások fehérjét, egy csipet sóval magas fokozaton kemény habbá verjük.
Ezt követõen a kimért cukrot egy evõkanállal fokozatosan 4-5-szeri hozzáadással adagoljuk hozzá, és ragyogó, fényes kemény habot verjünk belõle.
Ha készen vagyunk, akkor egy keverõ kanállal óvatosan hozzákeverjük, az átszitált kukoricakeményítõt, és adjuk hozzá a citromlevét is, fokozatosan.
Sütõpapírral kibélelt, négyzet alakú tepsibe kanalazzuk a habot, és szépen elsimítjuk a tetejét.
Maximum 16-18 perc alatt készre sütjük. A sütési idõ változhat, de nem több 18 percnél, sütõje válogatja, nekem 15 perc alatt készen lett a gáz sütõmön, ennyi idõ elegendõ volt.
A sütõ ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. 15 percnél azért kukkantsunk a tésztára, ha szép bézs színû, készen van, ha még nem, várjuk meg a maradék 3 percet is, ezután pedig vegyük ki a tepsit, és 10 percig hûlni hagyjuk.
5 dkg epret turmixszoljuk össze, és szûrjük át, hogy ne legyen benne mag.
Ezt követõen készítsük el a tejszínt, habverõvel felverjük, miután kemény hab lett, hozzáadjuk a gyümölcslevét és óvatosan összekeverjük. Az epret apró szeletekre felvágjuk.
A 10 perc letelte után a tésztát alaposan megszórjuk porcukorral, majd egy sütõpapírral letakart tálcára fordítjuk. - Úgy a legjobb, ha a tálcát a tepsi tetejére helyezzük és átfordítjuk óvatosan a tepsit.
Ha ezzel megvagyunk, akkor megkenjük a tejszínnel, majd egyik végére rásorakoztatjuk a gyümölcsdarabokat, és az alatta található sütõpapír segítségével ettõl a végétõl kezdve szépen feltekerjük.
Átcsúsztatjuk egy hozzáillõ keskeny tálcára és 1 órára a hûtõbe tesszük.
Kínálásnál megszórjuk porcukorral, mentával, eperrel, tejszínhabbal díszítjük.
*Tipp:Ha marad eper és tejszínhab, azt pohárban kínálhatjuk, mentával díszítve.
Jó étvágyat!
Klarissza