HACHIS PARMENTIER, Francia rakottas - Blogkóstoló 7-re
sponsored links
Készültem! :) Blogkóstoló 7. Vikvinél, erre választottam Kisilditõl ezt a könnyû ebédnek valót. Azóta már készült újra, méghozzá a gyerkõcök szülinapját ünneplõ vendégeknek, köret gyanánt, darált hús helyett, olajon futtatott hagymával. Nagyon finom és különleges, nem is gondolná az ember, hogy ilyen alap ételekkel mennyi variáció lehetséges. Egy picit változtattam, az itthon fellelhetõ alapanyagokhoz igazodva. Remélem nem baj... :)
Egyébként ez az étel a franciák húsos-burgonyás rakottas étele, pont olyan kedvencük, mint nálunk a rakott krumpli. És mivel én azt is imádom, így biztosra vettem, hogy ezt is imádni fogom! :)
Nézzétek milyen guszta! :))
Húsos réteghez:
- 500 g darált hús, nálam sertéscomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evõkanál kókuszzsír
- 1 kiskanál házi ételízesítõ
- 1 evõkanál petrezselyem
- 1 mokkáskanál pirospaprika ...