Habsipkás citromkrém
sponsored links
A sok-sok karácsonyi sütemény után egy könnyed, sütés nélküli desszert, receptjét a Tina magazin idei karácsonyi különszámában találtam. Mivel sem fõzni, sem sütni nem kell, csak friss tojásból készítsük, és ajánlatos a jól lehûlt pohárkrémet minél hamarabb el is fogyasztani. Az egész desszert csupa hab, az üde, citromos alapot nagyon jól kiegészíti a cukros tojásfehérje-korona, és bár elsõ kóstolásra nem tûnik nagyon édesnek, mégis garantáltan elég belõle egy pohárkával. Ennél a desszertnél avattam fel a még novemberben kapott karamellizáló pisztolyomat, de ha nincs ilyen eszközünk, nyugodtan hagyhatjuk simán a kis cukros habsipkákat. Ebben az esetben citromszeletkékkel, citromfûlevelekkel is díszíthetjük. Sok sikert hozzá!
- 6 tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 2 kezeletlen héjú citrom
- 5 lap zselatin ...