Habos tejital teával
sponsored links
Ebben a szeles, kissé esõs, hûvös idõben jól eshet egy csésze habos, teás tejital. Nagyon egyszerûen és fõleg nagyon hamar elkészíthetõ, pár perc a konyhában, és már kortyolhatjuk is a meleg, élénkítõ itókát. Elsõ ránézése furcsa lehet a tej-tea párosítás, de a kifejezetten habos tejben nagyon kellemesen érzõdik a tea aromája, finom, krémes-habos ital a végeredmény. Csak annyit készítsünk, amennyi várhatóan el is fog fogyni, mivel frissen készítve, kortyolva az igazi. A recept megjelent a Kifõztük Magazin márciusi számában is, sok sikert hozzá!
Hozzávalók 2-3 személyre:
- 3 dl tej
- 1 púpozott teáskanál Earl Grey teakeverék
- 1 tojás
- 1 evõkanál cukor
- A tejet felforraltam, a lángot elzártam alatta, elkevertem benne a teakeveréket és 5 percig állni hagytam.
- Közben a tojást habosra, krémesre kevertem a cukorral.
- A forró tejet a cukros tojáshoz szûrtem, elkevertem.
- Felmelegítettem, de már nem forraltam fel.
- Azon melegében tálaltam (és fogyasztottuk :).