Habos sókéregben sült aranydurbincs
sponsored links
tökmaglisztes palacsintával és egy különleges salátával
A hét elején végre csodás halakra sikerült szert tennünk a Budaörsi Halpiacon, amibõl elsõre ezt a fantasztikus tojásfehérjehabos sókéregben sült aranydurbincsot sütöttem.
Ismertem már ezt a módszert, de most elõször próbáltam csak ki. Valahogy mindig sajnáltam a kilónyi sómennyiségeket ?elpazarolni?, de ezúttal úgy voltam vele, hogy mûködhet kevesebbel is. És így is lett. 100 g só tökéletesen elég volt; a hal rendesen átsült, és az íze is hibátlan lett.
A körethez valami zöldet képzeltem el, amibe a Nature Cookta tökmaglisztjét is szerettem volna felhasználni. Egy egyszerû palacsintára esett a választásom. A hagyományos liszttel készülõ palacsintától kissé eltérõ állagú, könnyebben morzsálódik, de nem okozott gondot, mert amúgy sem feltekerni szerettem volna, hanem csak kisméretû vastagabb korongokat sütni belõle. (Az elsõ ugyan leregadt, de egy a hagyományos palacsintánál is elõfordul, nem igaz?)
Ízre nagyon finom, igazán különleges. Jól kiegészíti az aranydurbincs tiszta ízét.
A sálata ötletét a fólia alól és a zöldfûszeres kiskertbõl merítettem. Elsõre csak párolt pici pak choi-okat terveztem, de aztán került még bele egyéb finomság is. És micsoda ízorgia lett a vége! Ennél jobb, tényleg nem is lehetett volna.
Hozzávalók
a sült halhoz
1 db nagy (kb. 800 g) aranydurbincs konyhakészen, nem beirdalva ...