Habos mézes puszedli

2014-03-27

sponsored links

Mézes puszedlik Anyukámnak a 60. születésnapjára. A recept Ildikótól van, innen is köszönöm, hatalmas sikere volt, nem csak Anyu imádta, de a család többi tagja is megkóstolta aztán meg sóvárogva nézték ahogy rákerül a doboztetõ. :)))
Tudnotok kell, hogy én nem szerettem a mézes puszit, egészen eddig! ?

 
 

Tészta:                                                 
  • 300 g liszt                                           
  • 2 nagy evõkanál
  • 50 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 2 evõkanál tejföl                                                                                                         
  • 2 tojás sárgája
  • 1 púpozott evõkanál mézeskalács fûszerkeverék
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál jamaikai rum aroma
  • 1 teáskanál vanília aroma

Máz:
  • 2 tojásfehérje
  • 150 g porcukor


A tészta összeállítása:
  1. A mézet a vajjal felolvasztjuk és mikor kihûlt, belekeverjük a mézeskalács fûszerkeveréket, a rum és vanília aromát.
  2. A lisztet a porcukorral, sütõport és sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt, és a mézes-vajas keveréket.
  3. Lágy tésztát gyúrunk, ha száraz lenne, tejföllel lágyítjuk, ha túl lágy akkor pedig lisztet adunk még hozzá.
  4. A tésztát folpackba csomagoljuk és min. 1 órára hûtõbe tesszük.
  5. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük.
  6. A tésztát 4 egyenlõ részre osztjuk, majd mindegyik részt hengerré formázzuk és 8 szeletre szeljük. Golyókat formázunk, én párat lekvárral töltöttem, de túl lágy volt a tészta és nehéz volt úgy golyóvá formázni, hogy ne kukucskáljon ki a lekvár.
  7. Sütõpapiros tepsire sorakoztatjuk õket, vegyük figyelembe, hogy duplájára nõnek így egymástól nagyobb távolságra tegyük ne úgy mint az én fotómon, mert különben összesülnek.
  8. 180 fokos sütõben kb. 15 perc alatt (nézzük meg, hogy az alja megpirult-e picit mert úgy jó) aranybarnára sütjük.
  9. Mikor kivettük a sütõbõl, tegyük a hideg kõre míg elkészítjük a mázat.
  10. A tojásfehérjéket porcukorral gõz felett felverjük fényes, kemény habbá, majd hagyjuk kicsit hûlni. A puszikat beleforgatjuk a mázba és sütõpapiros tálcára tesszük õket és egy napig hagyjuk száradni szobahõmérsékleten.
 
 Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/03/ha...

sponsored links

Keres?s