Habos mákos guba
sponsored links
Csak karácsonyra sütök mákos gubát, de mindig másképp sikerül: idén kereszteztem a máglyarakással.
Az eredeti elképzelésem az volt, hogy keresztezem a tavalyi "emeletes" mákos gubát a tavalyelõtti kandírozott narancsos verzióval, és megfejelem egy Pavlovával. Ez a vízió valamikor augusztusban született meg a fejemben, de nem beszéltem róla senkinek (nem szoktam - a környezetemet eléggé fárasztja, ha elképzelt receptekrõl tartok kiselõadást). De (mint már többször megfigyeltem) valahogy benne volt ez a megoldás a kollektív tudatban,mert a karácsonyi Szuflé magazin címlapján viszontláttam az ötletemet: Vrábel Kriszta készítette el, akit pedig a szomszéd cukrászda egyik süteménye inspirált. A recept Kriszta blogján, a Dolce Vitán nincs fent, de hivatkozott rá ITT. Ez persze nem tántorított el, aztán egy hirtelen ötlettõl vezérelve mégis másik utat választottam: kereszteztem a mákos gubát a máglyarakással - tehát a mai "magazinos" alcím: két kedvenc egy tálban!
Hozzávalók:
3 db 25 cm hosszú gubakifli (készen is kapható)
11 evõkanál sárgabarackdzsem
25 g kandírozott narancshéj
3 cl barackpálinka ...