Habos-meggyes kakaótorta

2012-01-16

sponsored links


...vagy Fekete-erdõ torta Selectfood módra. :)

A Larousse-ban található Fekete-erdõ torta receptje nyomán készítettem el, de mégis picit másképpen, az én, vagyis a mi ízlésünknek megfelelõen. Cukorszirup, de még csak cukor sincs benne, helyette fruktózt és egy nagyon kevés rizsszirupot tettem bele. Cseresznye- vagy meggybefõtt helyett pedig natúr, fagyasztott meggyet. Mivel ez a saját fánkon termett, én magoztam ki és raktam el a fagyasztóba, még nyáridézõnek is mondható. Ilyenkor mindig örülök, hogy megérte annyi mindent elrakni télire.

Feltételezem, hogy azt mondanom már sem kell senkinek, hogy nagyon-nagyon finom lett, és bármilyen alkalomra kitûnõ desszert.

Hozzávalók

a vajas piskótához
35 g kakaópor
35 g sima búzaliszt
35 g burgonyakeményítõ
65 g olvasztott vaj
8 db átlagos méretû tojás különválasztva
2×50 g fruktóz

kb. 3 ek rizsszirup vagy folyékony méz
kb. 6 cl pálinka (legjobb a meggy)

a krémhez
4 dl tejszín jól behûtve  
500 g mascarpone jól behûtve ...

Folytats a blogon ... selectfood.blogspot.com/2012/01/habos...

sponsored links

Keres?s