Habos-meggyes kakaótorta
sponsored links
...vagy Fekete-erdõ torta Selectfood módra. :)
A Larousse-ban található Fekete-erdõ torta receptje nyomán készítettem el, de mégis picit másképpen, az én, vagyis a mi ízlésünknek megfelelõen. Cukorszirup, de még csak cukor sincs benne, helyette fruktózt és egy nagyon kevés rizsszirupot tettem bele. Cseresznye- vagy meggybefõtt helyett pedig natúr, fagyasztott meggyet. Mivel ez a saját fánkon termett, én magoztam ki és raktam el a fagyasztóba, még nyáridézõnek is mondható. Ilyenkor mindig örülök, hogy megérte annyi mindent elrakni télire.
Feltételezem, hogy azt mondanom már sem kell senkinek, hogy nagyon-nagyon finom lett, és bármilyen alkalomra kitûnõ desszert.
Hozzávalók
a vajas piskótához
35 g kakaópor
35 g sima búzaliszt
35 g burgonyakeményítõ
65 g olvasztott vaj
8 db átlagos méretû tojás különválasztva
2×50 g fruktóz
kb. 3 ek rizsszirup vagy folyékony méz
kb. 6 cl pálinka (legjobb a meggy)
a krémhez
4 dl tejszín jól behûtve
500 g mascarpone jól behûtve ...