Habos linzer, ami pudingos lett
sponsored links
Ezt bizony még gyakorolnom kell. Az a szerencse, hogy a jelenlegi állapotában is annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni az evését.
A Péter Jánosné gyûjtötte Süteményeskönyvbõl csináltam.
Finom habos sütemény néven nevezi a könyv szerzõje, de nekem inkább "pudingos" lett, mert túlsütöttem. Amikor jónak láttam a tetején a krém állagát (nem tapadt a kötõtûre), még nem volt elég piros. Ahelyett, hogy a grillt bekapcsoltam volna, hagytam még egy kicsit sülni, és ettõl elmúlott a habszerûsége. Persze, sajnálom, de ha nem lenne a "habos" szó az elnevezésében, meg sem fordult volna a fejemben, hogy valami hibádzik. Azaz, de. A tepsi, amiben sült, 34cmX24cm, és én kb. 5 dl-nyi, sûrû baracklekvárt használtam. Egy egész üveggel (kb. 7 dl) kellett volna ahhoz, hogy szaftosabb legyen, mivel a linzer éjszaka beitta a nedvesség nagy részét.
A könyvbõl az alapreceptet másolom ide, én ennek a másfélszeresét csináltam meg, mert úgy gondoltam, nagyobb tepsiben sütöm, mit a "kisebb tepsi".
Tehát, az eredeti recept:
"Finom habos sütemény
30 dkg lisztet, 15 dkg vajat, 10 dkg cukrot, fél csomag ...