HABOS ISLEREK VALENTIN NAPRA
sponsored links
Valentin? napi habos isler |
Az isler Ă©s linzer nĂĄlunk mindig jöhet, ezĂ©rt szeretek variĂĄlni vele. SzĂnek, formĂĄk, ĂzesĂtĂ©s vagy a dĂszĂtĂ©s szĂĄmos variĂĄciĂłs lehetĂ”sĂ©get kĂnĂĄl.
Persze, hatalmas kalĂłriabomba, ezĂ©rt szerettem volna kissĂ© kĂmĂ©letesebbĂ© varĂĄzsolni. Nem lett mentes, csak kicsit kevesebb cukrot Ă©s fehĂ©r lisztet tartalmaz, mint eredetileg. A linzertĂ©szta cukor helyett eritritet tartalmaz Ă©s a liszt nagyobb rĂ©sze teljes kiĂ”rlĂ©sĂ» tönkölybĂșza liszttel Ă©s diĂłval lett kivĂĄltva, ezĂ©rt a tĂ©szta sötĂ©t szĂne. A töltelĂ©k Ă©s a mĂĄz mĂĄr semmi kĂmĂ©letes alapanyagot nem tartalmaz. Ăgy ezt sem lehet bĂŒntetlenĂŒl magunkba tömni, de mĂ©gis egy fokkal jobb a helyzet ?, legalĂĄbbis önĂĄmĂtĂĄsnak tökĂ©letes.
Nagyon jĂł ĂĄllagĂș Ă©s ĂzĂ» lett a vĂ©geredmĂ©ny.
habos ?isler |
HozzĂĄvalĂłk
tészta
20 dkg teljes kiĂ”rlĂ©sĂ» tönkölybĂșzaliszt
9 dkg darĂĄlt diĂł
10 dkg tönkölybĂșza fehĂ©r liszt
20 dkg vaj/ margarin
12 dkg eritrit
1 tojĂĄssĂĄrgĂĄja
2 evĂ”kanĂĄl hideg vĂz
1 csipet sĂł
töltelék
4 tojåsfehérje
8 evÔkanål cukor
1 k.k. citromlé
bevonat
20 dkg fehér csokolådé
1 csipet piros ételfesték v. 1 t.k. céklapor
2 e.k. Ă©tolaj
a sima islerekhez hĂĄzi lekvĂĄr/ nĂĄlam szeder
ElkĂ©szĂtĂ©s
tészta
A tĂ©szta hozzĂĄvalĂłibĂłl gyĂșrj egy tĂ©sztĂĄt A vaj/margarin legyen hideg. A tĂ©szta amikor kezd összeĂĄllni, akkor hagyd abba a gyĂșrĂĄst Ă©s tedd egy zacskĂłba, majd pihentesd a hĂ»tĂ”ben 1 ĂłrĂĄt.
VĂ©lemĂ©nyem szerint, ennĂ©l a tĂ©sztĂĄnĂĄl nagyon fontos betartani a szabĂĄlyokat. A legfontosabb, hogy minden fĂĄzis utĂĄn vissza kell hĂ»teni a tĂ©sztĂĄt, mert csak Ăgy lesz formĂĄs a vĂ©geredmĂ©ny.
A kipihent tĂ©sztĂĄt felezd meg. Az egyik felĂ©t tedd vissza a hidegre, a mĂĄsik felĂ©t lazĂĄn gyĂșrd ĂĄt, majd enyhĂ©n lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd 3 mm vĂ©konyra.
SzĂșrd ki a neked tetszĂ” formĂĄkat, nĂĄlam most szĂvecskĂ©k kĂ©szĂŒltek.
SĂŒtĂ”lemezeket takarj le sĂŒtĂ”papĂrral Ă©s helyezd rĂĄjuk a kiszĂșrt tĂ©sztĂĄt.
Amikor tele egy tepsi, azonnal tedd vissza hûlni.
A tészta måsik felével is tedd ugyanezt.
FĂ©l Ăłra hĂ»tĂ©s utĂĄn mehet a 180 fokra (lĂ©gkeverĂ©s) elĂ”melegĂtett sĂŒtĂ”be 6 percre. A tepsiken hagyd kihĂ»lni a tĂ©sztĂĄt.
hab
A tojåsfehérjéket tedd egy tiszta tålba,
Egy kisebb fazĂ©kban melegĂts kevĂ©s vizet.
Amikor forr a vĂz, vedd kicsire a lĂĄngot alatta Ă©s ĂŒltesd a tetejĂ©re a fehĂ©rjĂ©s tĂĄlat.
Elektromos habverÔvel kezd el felverni, amikor mår kezd kialakulni a hab, mehet hozzå a cukor, de csak kanalanként és a pår csepp citromlé.
A tĂŒzet jobb elzĂĄrni a hab alatt, nehogy megfĂ”ljön.
Amikor elolvad a cukor, vedd le a gĂ”zrĂ”l a tĂĄlat, tedd hideg felĂŒletre Ă©s folytasd a habverĂ©st, amĂg szoba-hĂ”mĂ©rsĂ©kletĂ»re visszahĂ»l.
Nagyon fĂ©nyes, sĂ»rĂ» krĂ©m a vĂ©geredmĂ©ny. amivel könnyĂ» dolgozni Ă©s mĂ©gis kapott egy kis hĂ”kezelĂ©st, Ăgy nem kell nyersen fogyasztani.
Az elkĂ©szĂŒlt habot tedd egy csillagcsĂ”vel ellĂĄtott habzsĂĄkba.
csokolådé
Megint melegĂts egy kisebb fazĂ©kban vizet.
Amikor forr, vedd kicsire.
TĂ©gy rĂĄ egy ĂŒvegtĂĄlat, tördeld bele a fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t, adj hozzĂĄ kevĂ©ske Ă©tolajat, Ă©s egy csipet szĂnezĂ©ket.
Folyamatos kevergetés közepette hagyd a csokolådét teljes felolvadni.
mĂĄrtogatĂĄs
A habos islerek tetejĂ©t, egyszerĂ»bb egyenkĂ©nt kimĂĄrtani, mĂ©g összeĂĄllĂtĂĄs elĂ”tt.
A hagyomånyos islereket lekvårral össze kell tapasztani, majd leönteni az olvaztott csokolådéval.
összeĂĄllĂtĂĄs
A habos islerek tetejĂ©t mĂĄrtsd ki a csokiban, majd tedd sĂŒtĂ”papĂrra Ă©s hagyd megdermedni.
Az aljakat sorakoztasd fel, majd a habzsåkból nyomj apró habkupacokat råjuk és a kimårtott tetÔket finoman helyezd a habkupacok tetejére.
Csak, mert szeretem...kreatĂv gasztroblog
Keress a Facebookon is