Habos-gyümölcsös nyers torta

2014-05-09

sponsored links

Hozzávalók:nyersdatolyásmanduláskókuszoschufamixtorta0

  • Magtej készítésébõl gyûjtött kókuszreszelék, valamint mandula-datolya tej visszamaradó magjának keveréke (a tejkészítések során összegyûjtöttem a magmaradványokat, és mélyhûtõben tároltam felhasználásig! – Összesen kb. 30 dkg – 20 dkg kókuszreszelék + 10 dkg mandula-datolya)
  • 1 evõkanál kakaó
  • Vanília – Bourbon 2 dkg (a benne lévõ 3% cukor részemrõl teljesen elhanyagolható!)
  • Torta zselatin 3 evõkanálnyi magtejben felfuttatva
  • 25 szem datolya – díszítéshez
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 evõkanál citromlé
  • 3 evõkanál eritrit

Elkészítés:

  • A 30 dkg-nyi darálékot keverd össze a kakaóval
  • A tortazselét futtasd meg Bourbon vanília és magtej keverékében, majd öntsd hozzá a magok masszájához
  • Egy 25 cm átmérõjû kerek csatos tortaformába (lehet négyzet alakú is!, csak csatos legyen!) simítsd bele a zselés masszát
  • A díszítés egyéni lehet! Az enyém:
    • 25 db felezett, magozott datolyával a torta körbe rakva
    • 3 db tojás fehérjét verj fel citrom és eritrit hozzáadásával kemény habbá, majd fõzd meg, és halmozd a torta közepére
    • Végül tegyél mélyhûtött vagy bármilyen idény gyümölcsöt a habra -, mondjuk nálam most idény gyümölcsöt – epret – vettem elõ a mélyhûtõbõl :-D

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=22635

sponsored links

Keres?s