Habos-gyümölcsös nyers torta
sponsored links
- Magtej készítésébõl gyûjtött kókuszreszelék, valamint mandula-datolya tej visszamaradó magjának keveréke (a tejkészítések során összegyûjtöttem a magmaradványokat, és mélyhûtõben tároltam felhasználásig! – Összesen kb. 30 dkg – 20 dkg kókuszreszelék + 10 dkg mandula-datolya)
- 1 evõkanál kakaó
- Vanília – Bourbon 2 dkg (a benne lévõ 3% cukor részemrõl teljesen elhanyagolható!)
- Torta zselatin 3 evõkanálnyi magtejben felfuttatva
- 25 szem datolya – díszítéshez
- 3 db tojásfehérje
- 1 evõkanál citromlé
- 3 evõkanál eritrit
Elkészítés:
- A 30 dkg-nyi darálékot keverd össze a kakaóval
- A tortazselét futtasd meg Bourbon vanília és magtej keverékében, majd öntsd hozzá a magok masszájához
- Egy 25 cm átmérõjû kerek csatos tortaformába (lehet négyzet alakú is!, csak csatos legyen!) simítsd bele a zselés masszát
- A díszítés egyéni lehet! Az enyém:
- 25 db felezett, magozott datolyával a torta körbe rakva
- 3 db tojás fehérjét verj fel citrom és eritrit hozzáadásával kemény habbá, majd fõzd meg, és halmozd a torta közepére
- Végül tegyél mélyhûtött vagy bármilyen idény gyümölcsöt a habra -, mondjuk nálam most idény gyümölcsöt – epret – vettem elõ a mélyhûtõbõl