Habos almás
sponsored links
Évekkel ezelõtt egy baráti összejövetelen ettem habos almást. Nagyon ízlett, de zöldfülû fiatal lévén nem is gondoltam rá, hogy elkérjem a receptjét. Azóta sokszor eszembe volt, hogy jó lenne elkészítenem, de mindig elmaradt.
A SAD 18-ra Rubin Gaby habos almást készített. A receptet olvasva tudtam, hogy ez az, ami nekem kell.
A recept Vízvári Mariska színésznõ (1877-1954) receptgyûjteményébõl származik. Eredetileg így hangzik:
10 deka vajat, 25 deka lisztet, 2 tojássárgáját, 10 deka cukrot, egy kávéskanál citromlevet jól összegyúrok, és tepsiben világosra sütöm. Megkenem lekvárral, megszórom párolt, vékony almaszeletekkel, erre 3 ujjnyi vastag cukrozott tojáshabot teszek, még egy negyedóráig sütöm, azután melegen felvágom és tálalom.
Ahogy én készítettem:
1 kg almát(tisztán mérve) felszeleteltem, rászórtam egy evõkanál cukrot és õrölt fahéjat, majd puhára pároltam saját ...