Habkönnyû túrógombóc

2018-05-22

sponsored links





Készíts igazán könnyû, lágy túrógombócot egyszerûen és ez lesz a kedvenc édességed!

Túrógombócból lehet nagyon jót és kevésbé jót is enni. Talán mindenki találkozott már olyannal, amit alig lehet kettévágni a villával, annyira kemény. Na, ez most nem olyan lesz! A villa alatt csak úgy omlik a puha tészta. (Ez meglátszik abban is, hogy nem volt hajlandó a gömbformát tartani, hanem kissé laposkák lettek a gombócok, de ez legyen a legnagyobb baja? Viszont emiatt javaslom, hogy ne ehhez használjátok el az XXL-es méretû tojásokat.)

Lehet fõétel, lehet desszert (én még reggelire is ettem belõle, de psszt!)



Hozzávalók:

50 dkg túró

3 tojás

70 g búzadara

1 csipet só

1 késhegynyi szódabikarbóna

20 dkg zsemlemorzsa

3-4 ek olaj

tejföl

porcukor



Elkészítés:

A túrót összekeverjük a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a masszához.

1-2 órán át állni hagyjuk a hûtõben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belõle.

Bõ, forrásban lévõ vízben kb. 15 percig fõzzük.

Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, majd a kész gombócokat beleforgatjuk.

Porcukros tejföllel leöntve kínáljuk.



Tudod, hogy igazából nincs sok munka vele, de nem mentél le a boltba?

Lementél, de az egyik hozzávalót mégis elfelejtetted?

Mindent megvettél, meg is csináltad, be is csomagoltad másnapra, de a munkahelyen konstatáltad, hogy ezt bizony otthon felejtetted?

Egyszerûen csak ma baromira nincs kedved a konyhában tevékenykedni?

Akkor rendeld meg házhoz szállítva a Theo Papa oldaláról, ide kattintva! Persze sok egyéb étel közül is válogathatsz.





Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! 







Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2018/05/22/habk...

sponsored links

Keres?s