Habkönnyû túrógombóc
sponsored links
Készíts igazán könnyû, lágy túrógombócot egyszerûen és ez lesz a kedvenc édességed!
Túrógombócból lehet nagyon jót és kevésbé jót is enni. Talán mindenki találkozott már olyannal, amit alig lehet kettévágni a villával, annyira kemény. Na, ez most nem olyan lesz! A villa alatt csak úgy omlik a puha tészta. (Ez meglátszik abban is, hogy nem volt hajlandó a gömbformát tartani, hanem kissé laposkák lettek a gombócok, de ez legyen a legnagyobb baja? Viszont emiatt javaslom, hogy ne ehhez használjátok el az XXL-es méretû tojásokat.)
Lehet fõétel, lehet desszert (én még reggelire is ettem belõle, de psszt!)
Hozzávalók:
50 dkg túró
3 tojás
70 g búzadara
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
20 dkg zsemlemorzsa
3-4 ek olaj
tejföl
porcukor
Elkészítés:
A túrót összekeverjük a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a masszához.
1-2 órán át állni hagyjuk a hûtõben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belõle.
Bõ, forrásban lévõ vízben kb. 15 percig fõzzük.
Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, majd a kész gombócokat beleforgatjuk.
Porcukros tejföllel leöntve kínáljuk.
Tudod, hogy igazából nincs sok munka vele, de nem mentél le a boltba?
Lementél, de az egyik hozzávalót mégis elfelejtetted?
Mindent megvettél, meg is csináltad, be is csomagoltad másnapra, de a munkahelyen konstatáltad, hogy ezt bizony otthon felejtetted?
Egyszerûen csak ma baromira nincs kedved a konyhában tevékenykedni?
Akkor rendeld meg házhoz szállítva a Theo Papa oldaláról, ide kattintva! Persze sok egyéb étel közül is válogathatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!