Habkönnyû tavaszi desszert: mandulás képviselõfánkocskák csokoládés créme pátissiére-vel és egész szamócával töltve
sponsored links
A tavaszi desszert kínálat nem létezhet csokoládé és eper összefüggés nélkül. Már oly sokszor elmondtam, hogy nem vagyok édesszájú, így könnyû csokoládés és gyümölcsös desszerteket készítek szívesebben.
Két desszert is készítettem ebben az összefüggésben, szeretem a variációkat egy témára.
Égetett tésztát kevertem, körülbelül diónyi korongokban sütöttem ki.
32 db 5 cm átmérõjû fánkocskát sütöttem.
Hozzávalók 50 dkg tésztához:
75 ml víz
75 ml zsíros tej
95 gr finomliszt
75 gr vaj
0,5 teáskanál só
2 teáskanál porcukor
3 nagy tanyasi tojás...
Égetett tésztát kevertem, körülbelül diónyi korongokban sütöttem ki.
32 db 5 cm átmérõjû fánkocskát sütöttem.
Hozzávalók 50 dkg tésztához:
75 ml víz
75 ml zsíros tej
95 gr finomliszt
75 gr vaj
0,5 teáskanál só
2 teáskanál porcukor
3 nagy tanyasi tojás...