Habkönnyû málna torta ünnepeltünknek !
sponsored links
Adrienn lányomnak ma van a születésnapja ezt a könnyû és finom tortát készítettem!
Hozzávalók: tésztához: 2 tojásos piskótát készítettem. Málnás részhez: 50 dkg. málna, 10 dkg. cukor, 1,5 dl víz, 3 dkg. étkezési keményítõ. A krémhez: 45 dkg. tejföl , 2 dl hideg habtejszín, 1 cs. habfixáló. Tetejére szóráshoz fahéj és málna szemek.
Elkészítése: Elkészítettem a piskótát./23 cm-es formában/ A formából kivettem sütõpapírt levettem róla majd visszahelyeztem a formába. A málnát a cukorral és a víz felével felforraltam, a keményítõt a maradék vízzel elkevertem majd a málnapépet besûrítettem vele. Még melegen a piskótára kentem. Hûtõbe tettem hogy megdermedjen. A krémhez a tejfölt gézzel bélelt szûrõkanálba öntöttem hogy a felesleges víz lecsöpögjön róla/ kb. 1-2 óra/. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá vertem majd a lecsepegtetett tejföllel óvatosan összekevertem. A krémet a kihûlt málnarétegre kentem, a tetejét fahéjjal megszórtam és málna szemeket szórtam rá !
Hozzávalók: tésztához: 2 tojásos piskótát készítettem. Málnás részhez: 50 dkg. málna, 10 dkg. cukor, 1,5 dl víz, 3 dkg. étkezési keményítõ. A krémhez: 45 dkg. tejföl , 2 dl hideg habtejszín, 1 cs. habfixáló. Tetejére szóráshoz fahéj és málna szemek.
Elkészítése: Elkészítettem a piskótát./23 cm-es formában/ A formából kivettem sütõpapírt levettem róla majd visszahelyeztem a formába. A málnát a cukorral és a víz felével felforraltam, a keményítõt a maradék vízzel elkevertem majd a málnapépet besûrítettem vele. Még melegen a piskótára kentem. Hûtõbe tettem hogy megdermedjen. A krémhez a tejfölt gézzel bélelt szûrõkanálba öntöttem hogy a felesleges víz lecsöpögjön róla/ kb. 1-2 óra/. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá vertem majd a lecsepegtetett tejföllel óvatosan összekevertem. A krémet a kihûlt málnarétegre kentem, a tetejét fahéjjal megszórtam és málna szemeket szórtam rá !
Nagyon finom ! |