Habkönnyû almás sütemény
sponsored links
Almához kerestem receptet. Meg is találtam Citromhab oldalán. Nagyon- nagyon finom!!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg. finomliszt
- 20 dkg. cukor
- 25 dkg. margarin
- egy csipet só
- 3 tojás sárgája
- 1 cs. sütõpor
- reszelt citromhéj
- 3-4 ek. tejföl
A töltelékhez:
- 3 dkg. margarin
- 1,5 kg. alma
- 10 dkg. cukor
- 1/2 cs. vaníliás pudingpor
- 3 tojás fehérje.
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen.
A nagyobbik részt a hûtõbe, a kisebb részt a fagyasztóba tesszük. Nem kell teljesen megfagyasztani, bár az sem baj, lényeg, hogy amíg a töltelék elkészül, megdermedjen annyira, hogy le tudjuk reszelni.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és a margarinon a cukorral félpuhára pároljuk.
A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almához öntjük, és besûrítjük.
Langyosra hûtjük.
A tojásfehérjét borotvahab keménységûre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk az almát.
A hûtõben tárolt tésztát kivesszük, elnyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük.
Ráhalmozzuk a tölteléket, majd a fagyasztott tésztát nagyobb lyukú reszelõvel a töltelék tetejére reszeljük.
200 C fokra elõmelegített sütõben sütjük, amíg picit meg nem pirul a teteje.
Langyosan szeleteljük, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
A tepsi mérete: 24x36 cm-es.