HABKÖNNYÛ TÚRÓGOMBÓC
sponsored links
HABKÖNNYÛ TÚRÓGOMBÓC
Szeretem a túrógombócot, igazság szerint máshogy szoktam elkészíteni, de nagyon megtetszett ez a recept és be is jött ez az ízvilág.
Egy kicsit megijedtem az elején, hogy nem kell cukrot beletenni, gondoltam nagyon fog hiányozni az édes túrógombóc íz, de elegendõ a prézlibe cukrot tenni és abba forgatni a gombócokat. Nagyon finom, könnyû a gombóc ettõl az elkészítési módtól, ajánlom mindenkinek kipróbálásra..:)
Sajnos csak ez a két árva gombóc maradt fotózásra, legközelebb ha készítem, majd kicserélem a képet..:)
HOZZÁVALÓK
2 tojás
50 dkg túró
7 dkg búzadara
kevés só
késhegyni szódabikarbóna
ELKÉSZÍTÉSE
- A túrót összedolgozzuk a tojássárgával, sóval, szódabikarbónával, majd felverjük a tojásfehérjét és összekeverjük a túrós masszával.
- Hûtõben pihentetjük 1-2 órát, majd forró vízben 15 perc alatt megfõzzük - fõzés közben fordítsuk meg a gombócokat. Vigyázzunk, mert a gombócok megnõnek.:)
- Pirított búzadarával vagy zsemlemorzsával kínáljuk. Mivel cukor nélkül készül a gombóc, érdemes a zsemlemorzsába/búzadarába kb. fele annyi cukrot keverni és úgy megpirítani.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.